"Vychytaný" buřtguláš Ládi Hrušky

Ingredience


Brambory 5 ks
Cibule 3 ks
Majoránka 5 g
Olej rostlinný 10 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Špekáčky 5 ks
Sůl 3 g
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a tři brambory nakrájíme na drobné kostičky, zbylé dvě brambory nastrouháme na jemném struhadle a špekáčky nakrájíme na tenčí plátky.
  2. Cibuli v hrnci na orestujeme na oleji než zesklovatí, přidáme špekáčky a restujeme dokud cibule nezačne zlátnout. Zaprášíme mletou paprikou a rychle promícháme.
  3. Přisypeme všechny brambory, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 - 15 minut dokud brambory nakrájené na kostičky nezměknou a nastrouhané brambory, které guláš zahušťují, se nerozvaří.
  4. Na závěr ochutíme majoránkou lehce promnutou v ruce a necháme vše společně ještě chvíli provařit.