"Vychytaný" buřtguláš Ládi Hrušky
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Cibule |
3 ks |
Majoránka |
5 g |
Olej rostlinný |
10 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Špekáčky |
5 ks |
Sůl |
3 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a tři brambory nakrájíme na drobné kostičky, zbylé dvě brambory nastrouháme na jemném struhadle a špekáčky nakrájíme na tenčí plátky.
- Cibuli v hrnci na orestujeme na oleji než zesklovatí, přidáme špekáčky a restujeme dokud cibule nezačne zlátnout. Zaprášíme mletou paprikou a rychle promícháme.
- Přisypeme všechny brambory, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 - 15 minut dokud brambory nakrájené na kostičky nezměknou a nastrouhané brambory, které guláš zahušťují, se nerozvaří.
- Na závěr ochutíme majoránkou lehce promnutou v ruce a necháme vše společně ještě chvíli provařit.